Geniet van een heerlijke quinoa-salade
Bij voeding is het erg belangrijk om voldoende te variëren. Niet alleen is quinoa gemakkelijk te bereiden, maar je kunt hier erg veel variaties mee maken en het heeft goede voedingsstoffen. Het heeft veel eiwitten en bevat weinig suiker, ideaal dus.
Lees snel verder voor een heerlijk avocado recept met quinoa.
Benodigdheden voor dit recept:
- Twee gele en twee rode paprika’s, snijdt deze in kleine blokjes
- Eén grote avocado of twee kleine avocado’s
- Handje cherrytomaten
- Vier eetlepels peterselie of koriander, het liefst vers
- Een theelepel paprikapoeder
- Vier eetlepels citroensap
- Acht eetlepels olie
- Olijfolie
- 200 gram quinoa
Zo maak je het klaar:
Stap 1. Maak de quinoa schoon met water in een zeef. Doe driehonderd milliliter water en wat zout in een steelpannetje, voeg de quinoa toe en laat dit in acht minuten gaar koken. Haal het pannetje daarna van het vuur af, zodat je het tien minuten met gesloten deksel kan laten garen.
Stap 2. Doe het paprikapoeder, het zout, de peper, de olijfolie en de citroensap in een kom, mix dit door elkaar en schep dit door de quinoa heen. Voeg daarna de blokje paprika toe en laat het afkoelen.
Stap 3. Ontdoe de avocado van de schil en snijd dit in plakjes of blokjes, naar voorkeur. Om verkleuring tegen te gaan kun je wat citroensap over de avocado doen.
Stap 4. Voeg de (verse) kruiden aan de salade toe en meng dit erdoorheen. Kies er daarna zelf voor of je er nog tomaat en/ of avocado er doorheen doet.
Eetsmakelijk!